אחסון חלב אם

מחברת: ג'ולי קרקו, RN,MPH,IBCLC

כן בוכים על חלב שנשפך

יש מצבים בהם אימהות שואבות חלב, מכל מיני סיבות, הגברת חלב, חזרה לעבודה, קשיים בחיבור ועוד.

לא פעם אמא משתפת אותי שזרקה את החלב ששאבה כי חשבה שהוא מקולקל או שזרקה שאריות חלב. לפעמים מדובר בכמויות מאוד גדולות וברוב המקרים היה ניתן להשתמש בחלב.
באמת נחמץ לי הלב וגם לך.
ניהול ותכנון מראש יחסכו ממך הרבה תסכול ושברון לב.

חלוקה למנות קטנות

אחסני מנות בנפחים קטנים כדי להימנע מבזבוז מנה שתינוקך לא יסיים. אחסני בהתאם למנה שהתינוק אוכל פחות או יותר. בהתחלה 30 מ"ל ובהמשך תראי אם מתאים 60 מ"ל. כך תחממי כל פעם נפחים קטנים ולא תזרקי.

סמני תאריך ושעת השאיבה. תשאירי מעט מקום בשקית האחסון כיון שהחלב מתפשט בהקפאה.

טיפים של זהב

אחסני את החלב בחלק העמוק בהקפאה. אין לאחסן בדלת המקפיא כדי להימנע משינויים בטמפרטורה מפתיחה וסגירת הדלת.
ניתן לשנע חלב אם בצידנית עם קרחום עד 24 שעות. ברגע שאת מגיעה ליעד שלך, לתת מיד את החלב או להעביר למקרר/הקפאה.

תמיד תפשירי את החלב הישן יותר. (ראשון נכנס, ראשון יוצא) איכות חלב אם יורדת עם הזמן.
אין צורך לחמם חלב אם. ניתן לתת לתינוק בטמפ' חדר או קר (למעט פגים)
אין לחמם חלב אם במיקרו, זה הורס את רכיבי החלב ויכול לגרום לכוויה בפה של תינוקך בגלל חוסר אחידות בחימום החלב

לא סיים מהבקבוק, לא לזרוק!

חלב שנשאר בבקבוק אחרי שתינוקך אכל ממנו, יהיה עדיין טוב עד שעתיים מרגע שסיים לאכול.

אחסון

אפשר לשמור חלב בחוץ בטמפ' חדר (25 מעלות) עד 4 שעות, שזה יוצא עד הארוחה הבאה כך שאין צורך כל פעם להכניס למקרר ולחמם שוב. במידה והחדר חם יותר, העבירי למקרר.

תוך 4 ימים יש להשתמש בחלב אם שהיה במקרר. חלב אם מכיל רכיבים אשר מעכבים צמיחת חיידקים בחלב. רמתם בחלב יורדת לאחר כמה ימים במקרר.

אם את חושבת שלא תשתמשי בחלב השאוב תוך מספר ימים, ככל שתקדימי להקפיא אותו, כך ייטב.

איך מאחדים מנות של חלב שאוב?

לערבב חלב אם טרי עם חלב שכבר מקורר או קפוא אינו מומלץ כי זה יכול לחמם מחדש את החלב המאוחסן הישן יותר. עדיף לקרר חלב טרי לפני שילובו עם חלב ישן יותר, מקורר או קפוא.

ניתן לאחד מנות שאיבה לאותו מיכל במהלך 24 שעות של שאיבה (לאחר השוואת טמפרטורה), כך שום טיפה לא תלך לאיבוד

שאלות שכיחות על הקפאה

חלק מהתינוקות לא יאהבו חלב שהופשר מההקפאה, טעמו משתנה בגלל שינוי של אחד מרכיבי החלב. אז לפני שאת ממלאה את המקפיא בשקיות של חלב שאוב ומגלה שלתינוק שלך יש העדפות בטעם, כדאי לבדוק איך התינוק שלך מגיב ומסתגל לחלב מופשר.

אפשר להשתמש בחלב שהועבר מהקפאה למקרר תוך 24 שעות.
במידה והפשרת חלב וחיממת או העברת חלב מהקפאה לטמפ' חדר( 25 מעלות) השתמשי בו תוך שעתיים.
אין להקפיא חלב אם לאחר שהפשרת אותו.

איך מפשירים חלב שהוקפא? במקרר ללילה (ואז יש להשתמש תוך 24 שעות. 24 שעות נחשב מהרגע שהחלב הופשר ולא מרגע הוצאתו מהמקפיא)  או במיכל עם מים חמים/פושרים או תחת מים זורמים פושרים.

הפסקת חשמל, לא לזרוק חלב!

חלב האם שלך עדיין יכול להיות בטוח, אבל זה תלוי כמה זמן אין חשמל ועד כמה החלב הופשר. במידה והמקפיא נותר סגור ומלא במהלך הפסקת החשמל, זה ישמור על בטיחות החלב למשך כ-48 שעות (כ-24 שעות אם המקפיא מלא למחצה). כאשר המקפיא מלא, שאר הפריטים הקפואים עוזרים לשמור את המקפיא קר יותר זמן רב יותר. המקרר ישמור על מזון קר למשך כ-4 שעות אם הוא לא נפתח. בזמן שהחשמל כבוי, שמרי את דלתות המקפיא והמקרר סגורות ככל האפשר.

ברגע שהחשמל חוזר, בדקי את מצב חלב האם המאוחסן. ניתן להקפיא מחדש חלב אם קפוא שהחל להפשיר אך עדיין מכיל גבישי קרח. אם חלב האם שלך הופשר לחלוטין אך עדיין מרגיש קר, הכנסי אותו למקרר והשתמש בו עד ליום המחרת.

טיסות ושינוע חלב אם

מותר לך לשאת יותר מ- 100 מ"ל של חלב אם בתיק גב שלך, כמו גם חבילות קרח וג'ל.
לביטחון יש נהלי בדיקה ספציפיים לכל מי שנוסעת עם חלב אם.
כדאי לשמור עותק של נהלים אלה בתיק הגב שלך.

מקור: CDC

אני כאן לכל שאלה והתייעצות

אולי יעניין אותך גם:

צום והנקה

צום והנקה

לפי ההלכה היהודית, נשים מניקות אינן פטורות מצום יום כיפור. למעט ב 3 ימים הראשונים לאחר לידה ועד שבוע.חלב אם

קרא עוד »
דילוג לתוכן